Saponia obilježava 120 godina!

19. 02 2014.

Sve je počelo kada je jedan čovjek, prije 120 godina, svojim rukama izradio prvi komadić sapuna... Taj sapun kao da se nikada nije potrošio, a iz njegove pjene nastajalo je sve više i više raznih proizvoda...

Priča o Saponiji priča je o kvaliteti, tehnološkim inovacijama, proizvodnom iskustvu i znanju njenih stručnjaka usmjerenih na stvaranje proizvoda koji generacijama potrošača pomažu u održavanju čistoće njihovih domova. Danas je Saponia suvremena tvrtka koja na tržištima Hrvatske i regije plasira niz snažnih regionalnih brandova  koji  u potpunosti ispunjavaju očekivanja potrošača.  
Jubilej 120 godina postojanja Saponia obilježava linijom proizvoda iznimnih kvalitativnih karakteristika i dizajna. FAKS HELIZIM, ORNEL, LIKVI, ARF, NILA, KALODONT objedinjeni u novu liniju proizvoda izlaze na tržište sa sugestivnom porukom „120 godina odani vrhunskoj čistoći“, a odražavaju našu predanost kvaliteti  i brizi  za potrošača.
Faks helizim 120 godina je deterdžent za pranje rublja s inoviranom formulacijom i superiornim karakteristikama pranja. Nova kompaktirana formula ključni je korak u smjeru održivosti, a podrazumijeva  smanjenje utjecaja  deterdženta na okoliš . Svega 75 grama novog Faks helizima ima istu vrhunsku djelotvornost i snagu odstranjivanja mrlja kao i 100 grama dosadašnjeg deterdženta. Na taj način Saponia  doprinosi očuvanju  okoliša, smanjenjem uporabe kemikalija, ambalaže i uštedom energije. Faks helizim gel 120 godina,  zahvaljujući snažnoj formuli djelotvornoj na niskim temperaturama,  prodire duboko u vlakna i snažno odstranjuje zaprljanja. Specijalni dodatci štite boje i njeguju vlakna odjeće.
Novi Ornel 120 godina  predstavlja dopunu postojećoj iznimno uspješnoj liniji oplemenjivača. Savršeno usklađene luksuzne mirisne note pretočene u novi Ornel daruju mirisne dragocjenosti iz prirode, pružaju  senzualno zadovoljstvo, a rublju mekoću i dugotrajan miris.  
Fina i osjetljiva odjeća zahtijeva i posebnu njegu. Stoga smo u sklopu linije za 120 godina Saponije razvili sofisticiranu formulaciju Nile za osjetljivo obojeno rublje koristeći Color Repair tehnologiju. Specijalni sastojak za zaštitu boja fiksira boje na tkaninu i sprječava njihovo izbljeđivanje.
U novu formulaciju deterdženta  za ručno pranje posuđa Likvi Ultra 120 godina  integrirane su aktivne komponente koje pružaju snažno odmašćivanje posuđa te osiguravaju izvrsne rezultate pranja.

U  sklopu linije za 120 godina Saponije razvijena je posebna formulacija višenamjenskog sredstva za čišćenje Arf  Cream s aktivnim mikrogranulama. Posebna kombinacija snage mekog abraziva i djelotvornih aktivnih sastojaka odstranit će i najtvrdokornija zaprljanja, ne ostavljajući ogrebotine na predmetima koji se čiste.  
Linija proizvoda upotpunjena je i  promotivnim pakiranjem  koje sadrži kvalitetne  paste za zube Kalodont. Kalodont Complete Care baziran je na inovativnom konceptu koji kombinira djelovanje aktivnih sastojaka te se savršeno uklapa među proizvode za obilježavanje 120 godina Saponije.  
Kalodont Complete Care Pasta za zube  pruža potpunu zaštitu zuba i usne šupljine tijekom cijelog dana.

Saponia obilježava 120 godina!