Saponia i EU ECOLABEL – zajednički korak u budućnost

01. 03 2019.

Saponia d.d. još jednom je dokazala kako društveno odgovorno ponašanje i briga za okoliš nisu samo deklarativno u njenoj strategiji nego ono prožima sve segmente rada ove tvrtke. Osim što je dugogodišnji nositelj ISO certifikata 14001, koji jamči primjenu sustava upravljanja okolišem, krajem prošle godine dodjeljen je certifikat EU ECOLABEL za tri proizvoda iz segmenta B2B namijenjenih održavanju čistoće prostora za institucijske i industrijske potrošače. Ovo su prvi hrvatski proizvodi za čišćenje koji nose široko rasprotranjeni certifikat dobro prihvaćen i u zemljama van Europske unije. Svojim formulacijama i konceptima u potpunosti zadovoljavaju potrebe housekeeping-a u hotelima te čišćenje ureda, komunikacijskih prostora i sanitarija u institucijama i industrijama. Osim što ovaj projekt podiže razinu kvalitete življenja i utjecaja na okoliš, proizvodima daje i dodanu vrijednost te olakšava njihovim korisnicima put ka certifikaciji njihovih objekata prema normama EU ECOLABEL-a.
Ovo je tek prva faza velikih planova najvećeg hrvatskog prozvođača deterdženata, sredstava za čišćenje i kozmetičkih proizvoda za osobnu higijenu s kojim obilježava 125 godina svog postojanja i još jednom dokazuje kako nije slučajno lider na hrvatskom tržištu. U tijeku su projekti ishođenja EU ECOLABEL certifikata za sredstva namijenjena održavanju higijene u profesionalnim kuhinjama čim bi se u potpunosti zadovoljile potrebe ovog tržišnog segmenta ali i projekti namijenjeni širokoj potrošnji te će uskoro s ponosom ovaj znak nositi i brendovi Likvi i Arf.
Saponia je od samih svojih početaka osluškivala potrebe potrošača, aktivno sudjelovala u njihovoj edukaciji, pratila trendove i inovacije na području održavanja osobne higijene i higijene prostora. Sve te godine briga o okolišu je bila imperativ, a stjecanje ovog prestižnog znaka samo je potvrda dugogodišnje strategije koja će sigurno biti utkana i u godine koje su pred njom.   

Saponia i EU ECOLABEL