Faks helizim 45 godina - simbol besprijekorne čistoće, briljantne bjeline i mirisne svježine rublja

20. 02 2013.

Već 45 godina Faks helizim simbol je besprijekorne čistoće, briljantne bjeline i mirisne svježine rublja. Za ovu važnu obljetnicu našim vjernim potrošačima priredili smo ograničenu liniju proizvoda Faks helizim Jubilee i Faks helizim Jubilee Retro, oplemenjivač rublja Ornel te mirisni osvježivač rublja i prostora Bis s mirisom Faks helizima Jubilee.

PRISJETIMO SE POVIJESTI...

Već od samih  početaka svog  postojanja Saponia  ispisuje  povijest pranja rublja na ovim prostorima. Kako  vrijeme prolazi, inovativni duh njenih stručnjaka  postaje sve snažniji, da  bi danas  Saponia  stasala  u vodeću deterdžentsku industriju u regiji.

Iz bogate  povijesti  Saponije  izdvajamo 1968. godinu,  kao  jednu od sudbonosnih prekretnica jer je te godine na tržište izašao Faks helizim - proizvod koji je odredio budućnost Saponije. Te davne 1968. godine Saponijinin tim stručnjaka prepun entuzijazma razvio je novu formulaciju praškastog deterdženta, te je najsuvremenijom tehnologijom proizveden  novi deterdžent  za strojno i ručno pranje rublja – Faks.  U to vrijeme Faks helizim predstavljao je revolucionaran proizvod jer je bio prvi deterdžent na ovim prostorima koji je sadržavao enzime.  Funkcija enzima  u procesu pranja je da ubrzavaju uklanjanje nečistoća s rublja  pa je Faks helizim  omogućio da se iznimna čistoća i bjelina rublja  postigne s mnogo manje napora. Već krajem te godine deterdžent je dobio svoj sadašnji naziv Faks helizim. Od tada Faks helizim pomaže generacijama kućanica  u njihovoj brizi u održavanju čistoće i higijene te općenito zdravlja njihovih obitelji. Generacije kućanica pružaju mu svoje povjerenje, a tradicija korištenja prenosi se s majki na kćeri.

FAKS HELIZIM – 45 GODINA KONTINUIRANIH INOVACIJA

Faks helizim rezultat je originalne zaštićene recepture, nastao je u laboratorijima Saponije i rezultat je znanja, inovativnosti i praćenja znanstvenih dostignuća s područja deterdženata. Ukratko, priča o 45 godina  Faks helizima priča je o kvaliteti,  tehnološkim inovacijama, proizvodnom iskustvu i znanju njenih stručnjaka usmjerenih na stvaranje proizvoda koji će potrošačima učiniti život ugodnijim i boljim. Brand strategija Faks helizima bazira se na kontinuiranim inovacijama koje su omogućile da  čistoća, bjelina i mirisna svježina koju pruža Faks helizim budu uvijek na najvišoj razini. U  cilju  postizanja bolje konkurentnosti, linija branda Faks helizim proširena je još 1993. godine tekućim deterdžentom  Faks helizim. Kako prema istraživanjima  raste  broj potrošača koji  su ekološki osviješteni,  godine 2011. uveli smo deterdžent Faks helizim Natural & Sensitive, posebno namijenjen osobama s osjetljivom kožom.

Održivi  razvoj već je dugi niz godina nit vodilja za sve segmente  deterdžentske industrije. Saponia  stavlja  kao  visok  prioritet  u poslovanju odgovorno djelovanje  prema okolišu, kako bi budućim generacijama ostavili u nasljeđe što čišći okoliš.  Saponia svoj razvojno-istraživački rad usmjerava  potrebama i očekivanjima potrošača,  razvijajući  moderne formulacije Faks helizima, koje uz neospornu kvalitetu pranja i jednostavnost uporabe,  manje opterećuju okoliš jer ne sadrže fosfate.

AMBALAŽA

Ambalaža, kao prvi kontakt potrošača  s proizvodom  na prodajnom mjestu, u potpunosti  mora odražavati vrhunsku kvalitetu proizvoda. Prva ambalaža u koju se pakovao Faks helizim  bila je kutijica koja je sadržavala  200 g deterdženta.  Jednostavan, ali uočljivog dizajna snažno se isticao na samom prodajnom mjestu. Ubrzo, s promjenom navika potrošnje, deterdžent se počeo pakirati u kutijice sve veće gramature, a 70-ih godina prešlo se na pakiranje od 3 kg deterdženta u platnenoj vrećici. Platnena vrećica je bila izuzetno popularna dugi niz godina jer je imala višestruku namjenu u kućanstvu, a  naše ih se majke s nostalgijom sjećaju i danas. 

Dizajn ambalaže je najznačajniju preobrazbu doživio 1994. godine, kada na tržište izlazi Faks helizim Prima s crvenim logotipom koji se, s manjim izmjenama, zadržao do današnjih dana, a snažno  odražava snagu i djelotvornost proizvoda. Kontinuirane inovacije proizvoda pratile su  izmjene dizajna, uz nastojanje da dizajn  proizvoda pruži   modernu, originalnu  i sugestivnu  poruku o čistoći, bjelini i djelotvornosti   Faks helizima.

Uz atraktivan i moderan dizajn ambalaže, korištenjem najsuvremenijih  ambalažnih materijala za pakovanje proizvoda, kako  bi smanjili opterećenje okoliša otpadom od ambalaže. Ambalaža Faks helizima kruna je istraživačkog rada saponijinih stručnjaka i garantira zaštitna svojstva formulacije, procesibilnost, otpornost i ekonomičnost te minimalno opterećenje okoliša ambalažnim materijalom. 

 KVALITETA POTVRĐENA BROJNIM PRIZNANJIMA

S ponosom ističemo da  je vrhunska  kvaliteta  Faks helizima potvrđena brojnim priznanjima - Faks helizim bio je prvi deterdžent koji je dobio znak Hrvatske kvalitete (2003. godine), osvojio je status SUPERBRAND-a , proizvoda koji  emocionalno i funkcionalno daje više od konkurencije (2003. godine), te nagradu Cropack za dizajn ambalaže (2004.godine). Godine 2008. Faks helizim  proglašen je NAJBRAND-om  u regiji jugoistoka Europe – prema izboru direkcije Nezavisne agencije za izbor i promociju menadžera i Europske udruge menadžera – Sarajevo.

GDJE JE PROFESOR FAKS?

Uz nastojanje da se tržištu ponude kvalitetni proizvodi, Saponia je među prvima na ovim prostorima počela primjenjivati marketinška načela poslovanja nastojeći što bolje potrošačima predstaviti  svoje proizvode i pobuditi zanimanje potrošača  za njih.  Saponijin marketinški tim već je 1968. godine kroz intrigantnu uvodnu  kampanju  „Gdje je profesor Faks?“  zainteresirao potrošače za novi proizvod. Simpatična maskota profesora Faksa kroz seriju oglasa  upoznaje domaćice s novitetom – Faks helizimom  koji će promijeniti dotadašnje navike pranja . U tiskovinama je izašla serija oglasa – tečaj profesora Faksa o pravilnom  pranju  rublja. Vrlo rano krenulo se i s  medijskom promidžbom  na  televiziji.  Kroz niz  marketinških aktivnosti  Saponia   je  izgrađivala odnos trajnog povjerenja i dugogodišnje lojalnosti potrošača.

Kako bi  se potrošači upoznali s djelotvornošću proizvoda, organizirale su se   demonstracije  pranja rublja  kako bi se potrošači uvjerili u kvalitetu pranja Faks helizimom. Mnogo  se ulagalo i u edukaciju potrošača pa su tiskane  edukativne knjižice s mnoštvom korisnih informacija o pranju rublja, načinu korištenja  deterdženata, postupanju s perilicama za rublje i dr. savjetima. Poseban odjel u okviru službe Marketinga, Servis potrošača, osiguravao je izravan kontakt s potrošačima, odgovarao je na brojna  pisma potrošača te primao njihove  pohvale i primjedbe.

Ulaskom globalnih brandova na tržište pojačala se potreba za intenzivnijom  izgradnjom  brand  imagea Faks helizima. Kontinuirane inovacije   proizvoda  pratile su pomno osmišljene medijske kampanje, a primarni naglasak je uvijek bio na isticanju besprijekorne čistoće i bjeline te se uvijek  vodilo računa da se osmisli priča koja će doprinijeti i emocionalnom povezivanju potrošača s proizvodom. Svjesni činjenice da je jedinstvenost ključ uspjeha, uvijek smo nastojali osigurati  originalnost   propagandnih materijala  kako bi  se izdvajali u odnosu  su na konkurenciju.

 OBILJEŽAVANJE OBLJETNICE

Za ovu važnu obljetnicu   Faks helizima našim vjernim potrošačima priredili  smo nešto posebno - ograničenu  liniju  proizvoda  koja je  dostojna ovog važnog jubileja - novi Faks helizim Jubilee Retro i Faks helizim Jubilee. Uz već dokazanu snagu pranja Faks helizima,  ova ograničena linija proizvoda svojim će originalnim dizajnom i profinjenim  mirisnim  notama zasigurno oduševiti naše vjerne potrošače. Faks helizim Jubilee Retro svojim će profinjenim cvjetnim notama pobuditi nostalgična sjećanja na davne 60-e, a miris Faks helizima Jubilee predstavlja kombinaciju modernih mirisnih nota, u potpunosti prilagođenih ukusu suvremenih žena.

Kako bi mirisni doživljaj bio potpun, našem slavlju pridružuju se  i oplemenjivač rublja Ornel te mirisni osvježivač  rublja i prostora Bis  s mirisom  Faks  helizima Jubilee.

Faks helizim 45 godina - simbol besprijekorne čistoće, briljantne bjeline i mirisne svježine rublja