HACCP
Zakon o hrani i mikrobiološkim kriterijima za hranu (NN 81/13) u članku 7. definira: „U svrhu provedbe članka 5. stavka 1. Uredbe (EZ) br. 852/2004 subjekti u poslovanju s hranom dužni su uspostaviti, provoditi i održavati sustave i postupke temeljene na načelima HACCP sustava iz članka 5. Stavka 2. Uredbe (EZ) br. 852/2004."
HACCP je skraćenica pojma Hazard Analysis and Critical Control Point i predstavlja sustavni preventivni pristup kojim se osigurava sigurnost hrane. HACCP se temelji na identifikaciji i analizi specifičnih opasnosti i utvrđivanju preventivnih mjera kojima se rizik proizvodnje i nastanka potencijalno opasne hrane uklanja ili svodi na prihvatljivu mjeru.
Što su preduvjetni programi?
Preduvjetni programi smanjuju potencijalne rizike i osiguravaju da oni ne utječu na kvalitetu odnosno na sigurnost proizvedene hrane.
Kao dobavljač sredstava za čišćenje i dezinfekciju, sa individualnim pristupm za svaki proizvodni pogon, kuhinju ili prodavonicu, možemo vam ponuditi:
- planove čišćenja i dezinfekcije za površine, uređaje i opremu
- evidencijske liste provedenih postupaka čišćenja
- edukaciju djelatnika na postupcima čišćenja i dezinfekcije
Jedino cjelokupnim rješenjem i podrškom poslovi čišćenja i dezinfekcije postaju neprimjetni, ali sastavni dio svakog proizvodnog procesa.
„Zadovoljan kupac je najbolja poslovna strategija”
Michael LeBoeuf
Opći plan čišćenja - caffe bar
Opći plan čišćenja - profesionalne kuhinje
Opći plan čišćenja - trgovački objekti