Industrija mlijeka i mlječnih proizvoda

  • Još je Hipokrat ustvrdio: Mlijeko je najsavršenija prirodna hrana.
  • A poznavajući svojstva mlijeka, osjetljivost kao sirovine i podložnost kvarenju jasna je težina zadatka postavljena pred mljekarce – kako proizvesti visokokvalitetan proizvod.
  • Kvalitet sirovog mlijeka je temeljna postavka za gospodarsko iskorištavanje mlijeka i rezultat je više faktora: genetika, pravilno držanje i prehrana, zdravlje životinja, postupak sa životinjama, zdrav proizvođač, održavanje čistoće i higijene ...
  • Proizvodnja sira jedan je od najstarijih postupaka koji su ljudi uveli u konzerviranje lako pokvarljive hrane. „Sir može razočarati. Može biti dosadan, naivan ili previše sofisticiran. Ipak, ostaje činjenica kako je sir korak mlijeka ka besmrtnosti.” Rekao je Clifton Fadiman, američki pisac.
  • Dakle, održavanje čistoće i higijene je osnovni preduvjet uspješne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda.
  • Brigu o odabiru visokokvalitetnih i profesionalnih proizvoda prepustite nama.....