Industrija alkoholnih i bezalkoholnih pića

  • Piće je naziv za sve tekućine koje ljudi konzumiraju oralno radi užitka ili da bi se zadovoljile tjelesne potrebe. Pića se obično dijele na dvije osnovne skupine i to po prisutnosti alkohola na alkoholna ili bezalkoholna. Postoji i druge podjele po toplini i to: hladna i topla te gazirana i negazirana. Ne smije se zaboraviti ni osnova života – voda. Hrvatska je u samom vrhu svjetske liste po zalihama pitke vode. Od godišnje proizvodnje u 2015. g. od 374 miliona litara prosječno se popije 26 litara flaširane vode po stanovniku.
  • Pivo se smatra jednim od najstarijih alkoholnih pića u povijesti. Proizvodnja piva traži nešto znanja, opreme i dosta strpljenja... Vrijeme čini razliku između prosječnog i dobrog piva.
  • „Vino je među pićima najkorisnije, među lijekovima najukusnije, a od hrane najugodnije” rekao je Plutarch von Charonea, grčki filozof. Ima jedna vinarska „onako kako održavaš, čistiš i njeguješ bačvu, takvo ćeš i vino imati....”
  • Što god proizvodili i punili (pivo, vino, žesticu, vodu, sokove, ledene čajeve ...) presudna je visoka razina higijene svih proizvodnih linija uz minimalne zastoje.
  • Brigu o odabiru visokokvalitetnih i profesionalnih proizvoda za održavanje čistoće i higijene prepustite nam.....